niedziela, 29 września 2013

Jabłkowe crumble

Gdy przyjdzie ochota na coś pysznego, niewymagającego i prostego w przygotowaniu to jabłkowe crumble czyli po prostu jabłka z kruszonką są super. 



Składniki:

kilka jabłek
cynamon 
pół margaryny
pół szklanki cukru
cukier waniliowy
szklanka mąki


Wykonanie:

jabłka obrać, pokroić na kawałki, posypać cukrem (jeśli są kwaśne), cukrem waniliowym i cynamonem. Włożyć do foremek.
Kruszonka: margarynę, cukier i mąkę wymieszać w miarę dokładnie. Powstałe ciasto wyłożyć na jabłka. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 30-40 minut.

Można podawać na zimno lub n ciepło z gałką lodów.

Embed_qisyygcjluxwzxhaiif4iwczgvnwggzz

1 komentarz: