niedziela, 1 września 2013

Nalewka kokosowa

Dzisiaj chciałabym zaprezentować przepis na nalewkę kokosową. Jest słodka, z mało wyczuwalnym smakiem alkoholu. Zawsze okazuje się hitem na imprezach, a przygotowanie jej jest bardzo proste.



Składniki:


20 dag wiórek kokosowych
700ml wódki
2 puszki mleka skondensowanego słodkiego
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego


Wykonanie:


Wiórki zalać wódką, szczelnie zamknąć, odstawić na ok. 7 dni. Po tym czasie odcisnąć, zmiksować płyn z mlekiem, odstawić na kilka godzin, żeby się  "przegryzło" i pyszna nalewka gotowa. Jako, że nie lubię, gdy coś w kuchni się marnuje, dlatego wiórki wykorzystuję do placka lub babeczek.



Nalewki

1 komentarz:

  1. Uwielbiam wszystko co związane z kokosem, chyba będę musiała przetestować Twój przepis.

    OdpowiedzUsuń